Egen design, Gratismönster, Hildurs gratismönster 2017, Julkalender 2017, Julpyssel

Lucka nr 12 – en julgran

Vi är halvvägs! Idag öppnar vi lucka nr 12, vilket betyder att vi är precis mitt i kalendern. Igår föll det snö över Stockholm, så vackert, så juligt. Ni vet hur det är – det är de små detaljerna som gör det. Nu sitter jag vid frukostbordet och hör hur regnet vräker ner. Så var det med den julstämningen. Men vi kan alltid skapa julstämning inomhus!

Dagens lucka är ett julpynt. En stickad gran. Denna kan bli pytteliten eller ganska stor. Allt avgörs av vilket garn du använder. Min har jag stickat i ett restgarn av okänd härkomst som fanns i mina gömmor. Mönstret är enkelt. Nästan bara räta maskor och hur avancerat du dekorerar väljer du själv.

Mönstret till granen hittar du här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *