Julkalender 2017, Tankar kring handarbete

Lucka nr 11 – julfint del 2

Nu är det dags att prata lite ordning och reda och hög tid att städa ur bland garnprojekten. Vet ni, jag hittade en bild på ett av mina ofullbordade projekt och den bilden var från 2011. Hög tid att göra något – eller hur! Lucka nr 11 handlar om ordning och reda bland projekten.

Hur har det gått sedan vi pratade om städning och planering senast? Jag ska tala om hur det har gått för mig. Kalendern sitter där på väggen och trots att jag varit noggrann med att skriva in allt, så har det ändå dykt upp ett par dubbelbokningar. Jag hade inte kunnat göra annorlunda, men är det inte typiskt! Hur man än försöker så har det en tendens att köra ihop sig. Nu beror ju faktiskt båda mina dubbelbokningar på att andra inte varit så snabba att planera och då är det ju lätt att det krockar.

Min andra del av planeringen handlade ju om att jag ville bli klar med några projekt. Jag skrev så här:

 1. Sticka något till någon som verkligen behöver det. – klart 10 december.
  FIXAT och skickat, men jag hittade ett par saker bland mina redan stickade alster, så jag behövde inte lägga tid på att göra något nytt.
 2. Sticka färdig en sjal som ska bli en julklapp – klart 17 december.
  Här ligger jag efter – men vi får väl se efter denna vecka om jag närmat mig målet. Jag satte också en deadline flera dagar innan jul, så det finns faktiskt marginal för lite försening.
 3. Göra alla förberedelser klara inför julmarknaden på Siggesta gård den 9-10 december – klart 7 december
  FIXAT!
 4. Göra färdigt mina tvåändsstickade vantar. – klart senast 31 december, men helst innan jul. –
  Har inte ens börjat med slutet än!
 5. Gå igenom alla ofärdiga projekt och göra en plan för 2018– klart 17 december
  FIXAT!

låt oss titta närmare på mina garnprojekt. Med överblick över alla projekt så  har jag klassificerat dem som följer:

 1. UFOn – om de påbörjades före 2017
 2. Projekt på gång – om de påbörjades under 2017

Jag har att välja på om jag ska behålla dem och göra klart, kasta eller repa upp.

På min lista har jag:

10 UFOn:

 • 3 koftor
 • 1 par tofflor
 • 1 filt
 • 1 restgarnsprojekt
 • 1 linne (kastas – usel passform och trist garn)
 • 1 mössa (riv upp och spar garnet)
 • 1 sjal (näversjalen på bilden – har varit ett pågående projekt sedan 2011 – hög tid att den blir klar!
 • 1 långkofta (kastas – uselt garn!)
 • 1 par tvåändsstickade vantar
 • 2 broderier

3 Pågående Projekt

 • 1 tröja
 • 1 mössa
 • 1 par muddar

Detta känns som ovanligt lite för att vara mig, men årets stora UFOrensning har faktiskt gett resultat. Så nu ska det bli mer ordning. Det kommer att bli en ufoutmaning 2018 också. För att bli helt klar, så borde jag göra en garninventering nu för att få överblick även där. Men jag avvaktar lite och ser tiden an. Får jag en stund över så gör jag det. Annars sparar jag detta projekt till i vår och vårstädningen.

Hur går det för dig när du städar bland projekten. Hittat något som du glömt att du hade. Har du fått lust att göra klart något, slänga det eller repa upp och behålla garnet?

Om du är som jag och drar igång ett projekt fortare än en virvelvind, så rekommenderar jag dig att skaffa dig en överblick och sedan hänger du med på nästa års uforensningsutmaning. Mer om den kommer längre fram.

2 reaktioner på ”Lucka nr 11 – julfint del 2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *