Aktuellt, Egen design, Garn, Gratismönster, Hildurs gratismönster 2017, Julkalender 2017, Stickat - disktrasor

Lucka nr 13 – Disktrasan Julgranen

Glad lucia!

Jag hoppas din luciadag fylls av skönsjungande luciatåg, lussekatter och mycket julstämning!

Vi firar lucia genom att bjuda på ett nytt gratismönster – disktrasan Julgranen. Detta mönster är en ganska enkel variant där vi bara använder oss av aviga och räta maskor i olika kombinationer. Vi har valt att sticka disktrasan i garnet Reko Bomull ett 100% återvunnet bomullsgarn som tillverkas av rester som blir över vid produktionen av t-shirts. Man tar tillvara på restmaterial från modeindustrin som annars skulle behöva tas hand om på annat sätt. Dessutom används en fiber som redan är färgad, vilket gör garnet ännu mer miljövänligt. Detta innebär även att själva produktionen blir billigare, vilket gör det ännu enklare för dig att välja ett hållbart alternativ. Detta om något är väl en bra utgångspunkt för att fira lucia.

Mönstret till Disktrasan Julgranen hittar du här.

Som vanligt har vi tagit fram ett stick-kit i butiken med garn, mönster och stickor. Stick-kitet finns i hela 17 varianter, så det är bara att välja och vraka så att du hittar din favorit. Vi har stickat disktrasan i färgen smaragd grön. Man kan självklart också välja på att bara köpa garnet. Det hittar du också i butiken.

OBS! Du måste göra din beställning senast den 17 december i butiken om du vill ha leverans innan jul. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *