Egen design, Gratismönster, Julkalender 2017, Julpyssel, Stickat - halsduk, Stickat - mössa

Lucka nr 2 – Glöggtomten

Oj vilket mottagande julkalendern fick igår! Jag är överväldigad och känner mig väldigt ödmjuk inför alla positiva kommentarer! Tack så väldigt mycket!

Dagens inlägg är också ett mönster, men av en helt annan karaktär. Idag handlar det om julpynt eller i alla fall om hur du kan fixa till den där glöggflaskan så den ser lite roligare ut. I morgon är det den första advent. Kanske firar du hemma, kanske hos någon annan. Det känns som om det är dags att sätta lite fart på julstämningen. Dagen lucka är därför en Glöggtomte.

Glöggtomten sätter du på glöggflaskan och ger den en lite personlig prägel. Mössa och halsduk stickas i 2-trådigt ullgarn och om du är en erfaren stickare så gör de dem båda på en kväll. Detta är en väldigt trevlig gå-bort-present eller ett sätt att bara pynta lite extra där hemma. Glöggtomten går ju självklart att sätta på andra flaskor också. Kanske på julmusten så blir det en Musttomte. Gör du en till alla dina gäster, så kan du sätta en vid varje plats, sätta fast en etikett med namn och så har du gjort dig riktigt juliga dekorationer som samtidigt fungerar som placeringskort. Fantasin är din enda begränsning!

Mönster till Glöggtomten hittar du här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *