Aktuellt, Egen design, Försäljning, Garn, Gratismönster, Hildurs gratismönster 2017, Julkalender 2017, Stickat - vantar

Lucka nr 1 – Vintertid – Lovikkavantar med flätor och broderi

Nu börjar det! Varmt välkommen till Hildurs Julkalender 2017. Vi inleder julkalendern med ett mönster på ett par lovikkavantar. Men detta är inte vilka lovikkavantar som helst, dessa är stickade som enkla flätor över två maskor även kallade korsade maskor. Som avslutning har vi gjort ett enkelt broderi i rött och grönt, som enligt mig blir pricken över i. Vantarna har jag stickat i Ullcentrums Äkta Lovikkagarn. Jag har tidigare stickat vantar i flera andra typer av Lovikkagarn och jag måste säga att det är stor skillnad på kvalitet och tjocklek på garn även om alla kallas Lovikkagarn. Ullcentrums Lovikkagarn är väldigt mjukt, varmt och skönt, men ändå inte bland de tjockare jag har stickat i och blir därför lite smidigare. Om du vill göra dessa så skulle jag rekommendera att du just använder dig av Ullcentrums Äkta Lovikkagarn. I butiken har vi satt samman ett antal stick-kit som innehåller:

  • garn till vantarna (Ca 130 gram lovikkagarn) i önskad färg
  • rött och grönt ullgarn till broderi
  • strumpstickor nr 5
  • mönstret till Vintertid.

Vintertid som stick-kit hittar du här.

Vill du bara köpa Lovikkagarn så hittar du det här (ofärgat)  eller här (färgat)

Mönstret till vantarna är  i damstorlek M/L ungefär. Det går att göra dem mindre om behov finns, men då måste man modifiera mönstret lite för att få hela vanten att stämma.

Mönstret till vantarna hittar du här.

4 reaktioner på ”Lucka nr 1 – Vintertid – Lovikkavantar med flätor och broderi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *