Inspiration, Stickat - sjal

Två projekt som legat till sig. 

För snart 10 år sedan köpte jag ett vackert mjukt garn på Syfestivalen – Abuelita, baby merino lace Yarn. Jag trodde att jag ganska snart skulle ha ett projekt på stickorna som skulle passa detta garn. Men så blev det inte. Garnet låg orört i mitt lager. 

För ett par år sedan så stickade många Ysolda Teagues sjal Marin. Jag tyckte så mycket om den. Enkelt och vackert mönster. Jag frågade t o m en garnkompis om hur hon hade tyckt att mönstret var och hon hade bara positivt att säga. Men det blev inte av att jag påbörjade någon sjal. 

Men nu så har det äntligen hänt. Garn och mönster har mötts. Jag har köpt Ysoldas mönster och jag har börjat sticka sjalen Marin med garnet från Abuelita. Plötsligt händer det! Mönstret är roligt att sticka. Garnet är mjukt och följsamt. Detta kan ju bli hur bra som helst. Färgen är dock mer vinröd än brun i verkligheten. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *