Egen design, Garn, Gratismönster, Hildurs gratismönster 2017, Virkat - sjal

November månads gratismönster – Vintergatan – en sjal full av stjärnor

November är här och snart är vårt 2017 slut. Idag bjuder jag på årets elfte gratismönster. Denna gång är det en stjärnspäckad sjal som jag har döpt till Vintergatan. Sjalen består av 66 virkade hela stjärnor och 12 halva stjärnor så här finns något att bita i. Stjärnorna har jag virkat förut, men då som julpynt. Nu är stjärnorna ihopsatta i uddarna med varandra och bildar på så sätt ett vackert mönster. Det var så roligt att skapa denna sjal och se hur mönstret växte fram. Ett lite annorlunda projekt som ger en sjal som sticker ut ifrån det vanliga. Sjalen är virkad i Ullcentrums 2-trådiga ullgarn och det går åt runt 260 gram för att göra en sjal. Som vanligt finns sjalen att köpa som virk-kit i butiken för endast 250 kr. Varm välkommen in i butiken och välj din favoritfärg bland de 5 varianter som finns.

Länk till mönstret finns här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *