Inspiration, virkat, Virkat - grytlapp

En kulturskatt

Framför mig ligger en sann kulturskatt. 3 grytlappar som min mans mormor har gjort. Vilket hantverk! De är så vackra. Två av dem är ganska små, och har säkert bara använts som prydnad, men jag ska syna dem i sömmarna och se om jag kan kopiera dem i en storlek så att jag kan använda dem.


Titta på denna fantastiska stjärna i generösa färger som viker och veckar sig. Man ser det inte på bilden men på baksidan finns en dold hank så att man kan hänga upp den. 


Denna är så liten och nätt i milda färger och ser nästan ut som en blomma! Denna vill jag försöka efterapa och se om jag förstår hur detta med vecken är gjort. 


Sist men inte minst har vi denna blåvita dröm som är prydd med en fin uddkant. Denna vill jag också göra. Äh jag kan lika gärna erkänna att jag vill prova att göra dem alla tre. Vilken present så här på fredagseftermiddagen. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *