Egen design, Garn, Gratismönster, Virkat - mobilfodral

Konsten att virka ett mobilfodral

Att virka ett mobilfodral är ett alldeles underbart litet projekt. Du kan göra det väldigt enkelt och personligt med hjälp av olika restgarner och knappar, glöm inte knapparna, de är både vackra och står för en viktig funktion om du vill kunna stänga fodralet.

Denna typ av mobilfodral virkas nedifrån och upp. Du börjar med att göra så många luftmaskor som mobiltelefonen är bred. Sedan virkar du fasta maskor längs med båda sidorna av luftmaskremsan, med 3-4 fasta maskor i början och i slutet av remsan. Det är den enda ökning du gör. Nu är det bara att virka på med fasta maskor i en spiral uppåt tills du täcker hela mobilfodralet. Avsluta med en smygmaska.

Nu är det dags att dekorera. Du kan dekorera med knappar, tyg, band, eller något virkat. Jag virkade nästan en hel snöstjärna, men hoppade över det sista varvet. Denna sydde jag fast på fodralet och satte en knapp mitt i. Knappen är en nödvändighet för att kunna stänga mobilfodralet. Jag valde en knäppning, som är fäst i fodralets bakkant med ett antal fasta maskor, sedan har jag virkat luftmaskor som jag lagt i kors och satt ihop med en smygmaska innan jag virkade vidare tillbaka till de fasta maskorna i fodralets bakkant där jag fäste garnet. Enkelt och snabbt och mer avancerat än så här behöver det faktiskt inte vara.

Till mitt fodral  har jag använt Soft Cotton som bas och som bildar själva fodralet och Minibomull till stjärnan. Jag använde dessutom virknål 3 till Soft Cotton och virknål 2,5 till stjärnan och knäppningen. Ett nystan Soft Cotton + ett nystan Minibomull kostar 32 kr, och då räcker det till två fodral av den här modellen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *