Egen design, Gratismönster, Virkat - muddar

Enkla virkade muddar – en variant


För en vecka sedan publicerade vi gratismönstret för januari. Det var ett par enkla virkade muddar. Idag vill jag visa en variant på dessa. Denna gång har jag valt ett annat garn – Sterk som är betydligt tunnare än vad Cotinga är som användes i grundmönstret. 


Oavsett garnkvalité så är principen densamma. Du lägger upp så många maskor så att arbetet får önskad längd och virkar så många varv du behöver för att nå runt. Virknålen ska vara så stor som rekommenderas av garnleverantören. En av de absolut största fördelarna med att virka är att man ganska enkelt kan virka precis så stort som man vill. 


Denna gång lämnade jag dessutom en del av sidsömmen öppen för att skapa plats för tummen och så gjorde jag en enkel kant i muddens ovankant. Detta är ett exempel på vad du kan göra för att variera dig lite. Lycka till med virkandet. 

2 reaktioner på ”Enkla virkade muddar – en variant

 1. Hur gjorde du kanten i ovankant?
  Öppningen för tummen menar du då att man hoppar över att göra smygmaskor just där?
  /hjälplös nybörjare ?

  1. Ledsen att du fått vänta på svar. Man smyger sig förbi tumöppningen genom att göra smygmaskorna bara i ena sidan. Du virkar inte ihop den biten.

   I ovankanten virkade jag ett varv med fasta maskor och sedan ett par varv med en fast maska, en luftmaska, hoppa över en maska osv.

   Hoppas det blir klarare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *