Egen design, Gratismönster, Hildurs gratismönster 2017

Hildurs Gratismönster 2017 – Januari Enkla virkade muddar

Enkla virkade Muddar

Först ut i årets serie gratismönster är ett par enkla virkade muddar. Det perfekta mönstret för ett snabbt projekt eller för nybörjaren, som inte hunnit skaffa sig så mycket erfarenhet än. Med detta mönster bildas genom ett litet trick en resårliknande struktur. Suveränt bra att ha till just muddar, som man ju vill ska sitta som en smäck och följa handen/handleden utan att glipa eller kännas trånga. De är lätta att anpassa efter storleken på handleden.

Mönstret är som vanligt gratis och du hittar det under Mönster i menyn ovan eller via länken här. Vi har samtidigt tagit fram ett virk-kit där vi lagt samman garn, mönster och virknål till ett litet kit. Dessa säljer vi endast under januari i butiken och så långt lagret räcker, så passa på att fynda.

Köp ett virk-kit med garn, mönster och virknål i butiken under januari.

Detta är ett enkelt mönster för nybörjaren. Du behöver bara känna till luftmaskor, fasta maskor och smygmaskor. Vi har valt att virka muddarna i Dale Cotinga – ett exklusivt och mjukt garn som består av 30% alpackaull och 70% Merinoull. Garnet är mjukt spunnet, luftigt vilket gör garnet väldigt mjukt och skönt att bära och sticka i. Garnet är lätt och luddar inte av sig. Endast ett nystan går åt till dessa muddar, så det är väl värt lyxen att unna sig ett par.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *