Egen design, Stickat - Pulsvärmare

Enkla stickade muddar


Tidigare i veckan så delade jag med mig av ett mönster på enkla virkade muddar. Det finns ju självklart motsvarande enkla stickade muddar. Du lägger upp så många maskor att de får önskad längd från underarm upp till handen och så stickar du räta maskor tills arbetet når runt om hand/handled/underarm. Sticka inte för långt för då blir de för lösa  Du tar valfritt garn och stickor som enligt banderollen passar det garnet. 

Det allra enklaste är ju att bara sticka räta maskor med enfärgat garn, eller att välja ett som är melerat och byter färg under arbetets gång. Jag valde att sticka mina muddar med ett grått och ett något melerat blått garn två varv av varje färg. Det blir en enkel och snygg effekt och är ett bra sätt att bli av med en massa gamla garnrester. 

En riktigt snygg söm blir det om du gör som vi gjorde i julkalenderstickningen och gör en virkad uppläggning och sedan maskstygn för att sy ihop dem. Detta kan upplevas som lite överkurs för nybörjaren, men ett måste för någon annan. 

Ha en fin Trettondag! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *