Aktuellt, Egen design, Gratismönster, Julkalender 2016, Julpyssel

Klara, färdiga…

Nu är det bara ett par dagar kvar sedan drar vi igång med Hildurs julkalender. Som jag skrev i det förra blogginlägget kommer det att komma ett kalenderinlägg varje dag mellan den 1 och 24 december, med ledtrådar som visar vad du ska sticka. Vissa instruktioner kommer att vara korta och andra längre. Vad du behöver ha för att vara med finns listat i förra veckans blogg. Och som jag sa redan då så är detta en världspremiär, för Hildurs Barnbarns första julkalenderstickning. 

Men nu är det dags att avslöja vad det ska bli och tillhör du dem som inte vill veta, så är det lika bra att du slutar läsa på en gång! För vi ska nämligen sticka en lång cirkelsjal, halskrage eller utdragen tubhalsduk, dvs en halsduk som sitter ihop i ändarna och bildar en stor ring som du sedan virar två varv runt halsen eller bara ett varv om det inte är så kyligt. Kärt barn har många namn. Så det är bara att plocka fram garn, stickor och virknål och göra dig beredd för nu kör vi. #kalenderstickning #julkalender #KAL #hildursjulkalender 

Behöver du garn eller stickor? Passa då på att göra ett besök i butiken. Vi har fortfarande några nystan kvar av Fino från Manos del Uruguay. 

Jag stickar denna enfärgad men det går givetvis bra att använda två färger också. I så fall skulle jag sticka första halvan med en färg och sedan nästa halva i en annan. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *