Aktuellt

Filosofin bakom skapandet av ett Stick- & Virkretreat

klöver

Varför kommer man på idén att man ska arrangera ett stick- & virkretreat? Och varför i hela världen ska man delta på ett? Och vad är egentligen ett stick- & virkretreat? Det är ju fullt realistiska frågor att ställa sig, så låt oss berätta lite närmare hur vi tänkte.

Många känner sig stressade och pressade av allt som vardag, yrkesliv, hemmet, trädgården etc. för med sig och behoven av återhämtning och avkoppling blir allt större. Kanske känner du dig som vi, ibland lite stressad över alla måsten som man ska hinna med vare sig man har lust eller inte. Forskningen visar att handarbete är avkopplande, att hjärtats slag lugnar ner sig och man får en chans att bearbeta eller koppla bort vardagen en stund. Detta har vi slagit fasta på när vi har satt ihop vårt stick- & virkretreat. Vi vill att du som kommer ska få chansen till avkoppling, inspiration, lugn, avslappning, få äta och dricka gott på dina villkor. Hos oss finns inte några måsten. Om du inte vill delta på workshopen – så låter du bli. Vill du inte äta av kakbuffén – så låter du bli. Vill du inte yoga – så låter du bli. Du är där på dina villkor och deltar på det du vill delta på. Om du bara vill sitta ifred och sticka hela helgen utan att prata med någon, så går det bra också. Det är du som ska må bra. Kanske vill du ta en promenad i omgivningarna istället för att delta på någon aktivitet – och då ska du göra det. Den enda begränsningen är att vi anpassar oss efter de mattider som gäller – om du inte vill hoppa över något mål – och att vi sover i de rum vi blivit tilldelade.

På vårt retreat råder inga krav på tystnad, utan vi hoppas att vi får delta i många glada skratt och en hel del stim. Det är också avkoppling och vill man ha det lite tystare och lugnt, så finns ju alltid möjligheten att dra sig tillbaka på sitt rum en stund.

När det gäller den tilltänkta workshopen så har vi med flit hållit den ganska öppen, för att den ska passa alla i någon mån. Det ska finnas enkla övningar för den som är lite mer av en nybörjare och några avancerade varianter som kan locka den som stickat ett tag. Som en bonus kommer även möjligheten finnas att skissa på designen av en egen sjal och vi tipsar om några grundmodeller som man kan utgå ifrån. Något att svepa om sig till hösten kan kanske komma väl till pass.

Om du inte har tillgång till bil, så tveka inte. Med samlade ansträngningar så kan vi säkert hjälpas åt med transport från stationen i Strängnäs. Det är kanske någon av de andra deltagarna som passerar din väg, eller så är ni några stycken som kan dela på en taxi – sånt löser sig alltid. Om transport den sista biten är ett problem, så säg till tidigt – så hjälps vi åt att lösa det.

Om du tycker att det låter spännande att åka på stick- & virkretreat, den 24-25 september 2016, så tycker jag att du ska besöka butiken för fler detaljer om workshopen eller besöka oss på vår facebooksida. Känner du direkt att detta är något för dig, så kan du boka här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *