Virkat - grytlapp

Grytlapp Vintage

  
Med ett stukat finger, kan jag just nu inte sticka, men att virka går alldeles utmärkt, så jag fortsätter att virka grytlappar helt enkelt och eftersom att grytlappsfestivalen pågår en vecka till, så känns ju det helt rätt. 

Dagens mönster är på engelsks och presenterades på en vintage-sida som jag hittade på nätet. Jag gjorde mina vinröda. Det var ett lite annorlunda mönster som visserligen virkas runt runt, men där man vände efter varje varv. Men man virkade en extra maska först åt fel håll innan man vände. Det var en ny teknik för mig, men den gjorde att varvövergångarna blev ganska snygga faktiskt. 

Det är ju detta som är så spännande när man testar tekniker från olika designers, olika länder eller olika tidsepoker. Man plockar upp någon liten detalj både här och där och lär sig ständigt något nytt. 

Evenemangstips! 

  • Den 12 april är det workshop-dags igen! Då kör vi Virka & Fota på Södermalm i Stockholm kl 18-21. Vi skissar, planerar, inspireras och börjar virka strandväskor. Dessutom lär vi oss mer om fotografering, så att vi kan dela med oss av våra framgångar på Instagram och i andra medier. Biljett kan du köpa i butiken. 
  • 18 juni är det Worldwide Knit in Public Day. Då träffas vi i Tanto ett par timmar på eftermiddagen kl 13-15 och stickar och virkar tillsammans. Ta med filt och picknick-korg! Gratis! 
  • Den 24-25 september är det dags för Stick- & Virkretreat på Låsta utanför Strängnäs. Biljetterna släpps i slutet av denna månad. 

Biljetter till workshop köper ni i butiken. Mer om eventet finns att läsa på Facebook-sidan: Stick- och Virkevent med en Twist eller två. Du hittar även info här uppe i menyn under kurser och event. Varmt välkomna! 

1 reaktion på ”Grytlapp Vintage

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *