Virkat - grytlapp

Fyrkantiga grytlappar

 Dessa grytlappar är också klassiska. Det finns mönster bl a hos Garnstudio som visar hur man gör, men det är en ganska klassisk modell som jag även virkat tidigare. Det viktiga när man gör dessa är att varvskarven hamnar i ett hörn, för då trollas den liksom bort. I mina hörn har jag t ex virkat 2 stolpar, 3 luftmaskor, 2 stolpar. När jag börjar ett varv så börjar jag med att virka den andra stolpen i hörnet och avslutar varvet med den första stolpen i hörnet. Simsalabim! Och så är skarven borta. Om man börjar med det andra stolpparet, som många mönster gör inklusive garnstudios, så får man så småningom om en väldigt tydlig varvskarv, för den förflyttar sig från hörnet ut på den stolpvirkade delen och det blir inte så snyggt. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *