Försäljning, Garn, Gratismönster, Stickat - mössa

Tretimmarsmössan!

3-timmarsluvan

Mjukare än så här blir det inte. Garnet är helt enkelt ljuvligt och fort gick det också. Jag vet inte om jag gjorde den på tre timmar, för tid tog jag inte. Men nära var det nog i alla fall. Mössan är stickad i ett härligt mjukt garn som heter PUS och som kommer från Du Store Alpakka och det går åt ett nystan. Vill man kan man sätta en tofs på och då går det åt ett halvt nystan till. Man behöver dessutom stickor nummer 8. Mönstret är i damstorlek.

Man stickar denna mössa på rundsticka och mönstret är en blandning av räta och aviga maskor, omslag och lyfta maskor. Ganska enkelt egentligen men effekten är fin. Mönstret finns hos Du Store Alpakka och är gratis, men på norska. I butiken erbjuder vi en enklare översättning av mönstret om man köper minst ett nystan. Det erbjudandet gäller fram till jul, så långt lagret räcker.

Banner2b

 

 

5 reaktioner på ”Tretimmarsmössan!

    1. Detta mönster har vi levererat tillsammans med garnet PUS. Det är inte vårt eget och inget vi därför bara delar med oss av tyvärr.

  1. Jag letar förtvivlat på Du store Alpakka efter mönstret på denna fina mössa utan att hitta. Kan du skicka en länk?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *