Försäljning, House of Hildur, Julklappstips, Julpyssel

Julpynt 2 – Virkade hjärtan

Hjärtan på trä

Veckans julpynt!

Så var det en ny vecka och dags för ett nytt julpynt. Värme och kärlek är julens viktigaste budskap. Aktuellt nu som alltid. Så jag letade upp ett mönster på virkade hjärtan som jag tyckte om. Det är hjärtan som är runda i formen, vaddfyllda och som jag kanske bara lägger fram på bordet, eller så sätter jag på ett band och hänger upp dem i min girlang. De får ligga och mogna ett tag till innan jag bestämmer. Jag hittade mönstret via pinterest och det är på engelska, men om du bara känner till följande så kommer det nog gå alldeles utmärkt:

  • X = Singel Crochet = fasta maskor
  • V = increase = ökning d v s virka två fasta maskor i samma maska.
  • A = Singel Crochet 2 together = minskning virka ihop två fasta maskor.

Hjärtan på mosaik

Hjärtat virkas uppifrån och ner. Så varv 1-5 upprepas 2 gånger och sedan virkar man ihop de båda delarna med underdelen av hjärtat. Vilket garn du väljer avgör hur stora dina hjärtan blir. Jag gjorde mina i Soft Cotton och använde virknål 3,5 och det gjorde dem ganska lagom stora att hantera. Inte för pillrigt med andra ord.

Banner3b

Hildurs Julmarknad

Hjärtligt välkommen till Hildurs julmarknad – här finns något för alla!

Söndagen den 29 advent – den första advent
kl 15-21

Hildurs julmarknad äger rum här på nätet – på Facebook och kräver varken bekväma skor eller varma kläder. Du kommer och går som du vill och tar del av det som du tycker om. Temat för kvällen är garn, stickat och virkat, men vi lägger även in allt möjligt annat som hör julen till för att höja stämningen och få det att kännas som en riktigt julmarknad.

Julmarknaden kommer att bjuda på julklappstips, en tävling, flera olika teman, ett antal erbjudanden från butiken mm.

Självklart blir det ingen julmarknad utan engagerade besökare. Ni är varmt välkomna att berätta vad ni stickar/virkar på, vad ni gör för att höja julstämingen där hemma och självklart vill vi att ni gärna är med och förgyller våra olika teman och kommer med egna tips och idéer.

Så bjud in dina stick- och virkvänner och ha julmarknad tillsammans med oss denna första advent.

Här hittar du länken till Hildurs Julmarknad

Veckans julklappstips!

Veckans julklappstips i butiken är en barntröja stickad i Elise. Garnet har vi prissänkt fram till jul, eller så långt lagret räcker. Mönstret finns i storlek 98-152. Garnet samt länk till mönstret, som är gratis, hittar du i butiken.

www.houseofhildur.se

Barntröja

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *