Egen design, Månadens disktrasa 2015, Stickat - disktrasor

Oktober månads disktrasa – Greta

Disktrasan oktober Greta Stämpel

Så har vi plötsligt kommit in i oktober och framför er ligger oktober månads disktrasa – Greta. Detta är årets tionde disktrasemönster. Jag kan inte fatta hur fort det gått. Denna gång har jag låtit hösten inspirera mig vad gäller färgvalet och stickat mina disktrasor i orange och grått. Mönstret blandar mosstickning och slätstickning så att det blir en yta med lite struktur, samtidigt som det blir en fin mönsterkombination. Mycket nöje med stickningen önskar jag er alla som vill prova på att göra den. Varför namnet Greta då? Ja, jag har egentligen ingen aning. Namnet bara kom och kändes rätt.

Banner3b

Mönstret till Oktober Månads Disktrasa hittar du här.

Som vanligt har jag stickat disktrasan i Järbos Soft Cotton och jag har använt stickor 4 mm. Jag använder personligen helst rundstickor, för då vilar arbetet bättre i knät. Både garn och stickor hittar du i butiken.

Nästa månads disktrasa kommer tisdagen den 3 november.

Vill du sticka även tidigare månaders disktrasor? Kika då in på Månadens Disktrasa 2015. Här finns länkar till allihop.

5 reaktioner på ”Oktober månads disktrasa – Greta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *