Stickat - sjal

Sjalen Ascalon färdig

Hela Sjalen

Mitt för tillfället mest krävande projekt är nu färdigt. På slutet blev det enklare och enklare, men jag skulle aldrig drömma om att göra ett sådant här projekt utan att noga anteckna var jag befann mig i mönstret. Det är väldigt roligt att göra sådana här projekt även om det också är ganska utmattande i perioder. Sjalen heter Ascalon och mönstret till den är gratis, men på engelska.

Sjaldetalj

Sjalen blev riktigt stor när jag blockat den. Skulle uppskatta att den åtminstone är någonstans mellan 120-140 cm från den enda änden till den andra. Jag har använt mig av ett garn ifrån Debbie Bliss som heter Rialto lace. Ett mjukt och behagligt garn 100% Merinoull Superwash. Men det är väldigt tunt, så jag stickade med dubbelt garn. Det gick ganska precis åt 4 nystan. Nu har jag ett nystan kvar, som jag väl får fundera på vad jag vill göra med. Lägger det till samlingarna så länge. Nu sveper jag in mig i denna och möter den lite kyligare höstluften väl rustad.

Sjalen rund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *