Egen design, Tankar kring handarbete

Favoritprojekt?

Har du något favoritprojekt? Den där mössan, vanten, koftan eller vad det nu kan vara som du har stickat ett antal olika varianter av och gärna stickar igen och igen om tillfälle dyker upp?

Jag kan bli så avundsjuk på er som lyckas finna sådana projekt. Jag hittar sällan ett projekt som jag vill göra fler än en gång. Jag är så nyfiken på att prova något nytt att jag sällan vill göra samma sak flera gånger. Visst, jag har stickat ett antal lovikkavantar, raggsockor och andra klassiska plagg, liksom grytlappar och disktrasor, men annars är det inte mycket som jag gillar att göra om. Men det finns ändå ett par undantag. Denna mössa har jag stickat åtminstone 5 varianter av. Den har en bred flätad resor och blir sedan ganska stor och lite hängig bak. Här har jag hittat på ett mönster som jag tycker passar mig bra och då har den blivit lite av en favorit.

Mössor

Sjalen nedan är ett annat undantag. Den har jag stickat i olika garnkombinationer minst 3 gånger. Mönstret fick jag när jag köpte ett Noro-garn i en liten Åländsk garnbutik för massor av år sedan. Den stickas från udd till udd och det är ganska lätt att avgöra hur mycket garn man har och ur mycket som  gått åt och anpassa efter det så att den blir helt symmetrisk. Nedan ser ni två olika varianter av samma mönster. Den är jätteskön att bara sno några varv runt halsen.

Sjal helbild

Svalasjal klar

 

Berätta gärna om dina favortiprojekt. Kanske är det något som vi andra kan prova också.

2 reaktioner på ”Favoritprojekt?

  1. Sjalen ”Shetland Triangle Lace Shawl” är en riktig favorit för mej. Jag är inte riktigt säker men tror att jag stickat ett tiotal sjalar efter det mönstret. I olika färger och garnkvaliteer och alla har inte varit till mej utan en och annan har jag gett bort också. Det som är bra med den sjalen är att den är perfekt i formen att sno runt halsen som jag gillar att göra. Den är trevlig att sticka då mönstret är lätt att memorera men blir aldrig tråkigt då det händer något hela tiden.
    Lena i Östersund

    1. Vad kul Lena! Vilket bra tips! Den har jag kikat på men aldrig stickat. Jag kanske skulle ge den ett försök. Jag gillar också sjalar som man kan sno runt halsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *