Restgarnsprojekt, Virkat - filt

En virkad filt

Filt hela

Äntligen!!!!!

Det är nästan så att jag hoppar jämfota av glädje över att äntligen vara färdig med denna filt. Restgarner – det är vad den består av till största del. Det grå garnet har jag kompletterat med efteråt, för att få ihopsättningen så enhetlig som möjligt. Hur lång tid har det tagit? Ingen aning – evigheter skulle jag tro. 🙂 Men i år hade jag satt som mål att bli färdig med denna under semestern och jag har fortfarande två veckor kvar av den.

Filt udden

Filten är 165 x 120 cm stor. Den består av 130 rutor som virkats samman först på längden och sedan på bredden. Det har fästs trådar på längden och på tvären. Jag blir alldeles matt bara på tanken att jag gjort det. Sedan har jag virkat fyra varv runt hela filten, varav den sista var en uddkant. Jag kan inte åstadkomma ett foto som gör denna filt rättvisa, för färgerna vill inte alls bli som de är i verkligheten, men jag tror att nästan hela färgpaletten är med på ett hörn och så hysteriskt färggrann har den ju inte blivit i alla fall. Det svarta lugnar ner det hela. Jag har utgått ifrån ett drops-mönster, men använt en mindre virknål – så jag har fått mindre och fler rutor än originalet. Det har också gjort att jag har fått mer av det grå garnet som jag virkat samman rutorna med. Jag har lagt till ett varv på varje ruta och gjort om mudden lite. Annars är den virkad precis enligt mönstrets instruktioner.

Filt detaljbild

17 reaktioner på ”En virkad filt

    1. Tack! Det kräver sitt tålamod, men om projektet är en större del av stickresan än det färdiga resultatet så går det faktiskt ganska bra 🙂

  1. Jättefin filt. Fast det var ännu roligare att se bilderna till kommentarerna. Var bar tvungen och kommentera det 🤭

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *