Restgarnsprojekt, Virkat - filt

En bit på väg

  
Idag tänkte jag bjuda på en första titt på filten som börjar närma sig en filt. 130 rutor är virkade. Dessa virkar jag samman 13 på längden och sedan längs sidorna så att den så småningom blir 10 rutor bred. Nu har jag virkat ihop 9 av 10 längder. Bara en kvar, sedan ska jag virka kanten runt om. Och så var det alla dessa trådar som jag ska fästa – ett resultat av monteringen. 

Jag är väldigt nöjd med resultatet så här långt måste jag säga och det har nog varit en förutsättning för att orka försöka göra den färdig. Den är redan en favorit. Så mina tips för att virka en filt är: 

  • Välj en modell på filt som är värd timmar av arbete. 
  • Fäst alla rutors trådar vartefter de blir klara, du kommer att ha tillräckligt mycket trådar att fästa på slutet i alla fall. 

Soliga hälsningar ifrån altanen där jag för en gångs skull kan sitta ute och njuta av min frukost. 

1 reaktion på ”En bit på väg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *