Egen design, Gratismönster, Stickat - grytlapp

Ett litet projekt bland de stora!

Sommar, semester och mycket ledig tid. Äntligen, efter en dryg vecka börjar jag känna mig semesteravslappad. Jag njuter verkligen av ledigheten. I morse fick jag chansen att äta frukost utomhus med jordgubbar och filmjölk. Det är mumma för kropp och själ det. Vilken start på dagen.

Förra veckans resande med besök och garninköp, har resulterat i att jag nu sitter med ett antal påbörjade projekt och vet inte riktigt hur jag ska prioritera, så jag stickar lite här, virkar lite där och testar nytt. Jag gör framsteg, gör ibland om, repar upp, maskar av och fäster trådar. Det är med andra ord precis som det ska vara. 🙂

Grytlapp av trikåband

Igår påbörjade jag och  avslutade ett litet projekt. En idé som jag haft i huvudet ett tag, glömt bort, men som jag kom på att jag skulle testa när jag stod på marknaden för någon vecka sedan. Jag stickade en grytlapp av en rulle trikåband och jag tycker att resultatet blev ganska fint. Den blev så där härligt tjock som jag hade tänkt mig men samtidigt mjuk och följsam så att den lätt går att vika på mitten. Först hade jag tänkt att virka en grytlapp, men jag tyckte den blev onödigt ”hålig”, så jag stickade en istället och det blev mycket bättre. Så här gjorde jag:

Storlek: 25 X 19 cm
Material: 1 rulle Baby Cones Uni Shade (Baby Cones Print går lika bra)
Stickor: nr 8

  • Lägg upp 22 maskor
  • Sticka alla var räta tills trikåbandet tar slut (så att du har tillräckligt med garn kvar att maska av med + göra en upphängning)
  • Knyt en liten ögla
  • Fäst trådarna.

Färdig!

När jag var klar insåg jag att man med enkelhet skulle kunna göra en större variant och använda som sittunderlag.

1 reaktion på ”Ett litet projekt bland de stora!

  1. Tack för fina mönster på disktrasor. Jätterolig present att ge bort. Längtar varje månad att det ska komma en ny. Gunbritt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *