Månadens disktrasa 2015, Stickat - disktrasor

Juli månads disktrasa – Marta

Disktrasa Juli Marta stämpelMarta var farfars syster – och det är väl klart att även hon ska ha en disktrasa uppkallad efter sig. Jag minns saftkalas i trädgården och den sköna skuggan under något träd. Där lekte jag med mina sysslingar ibland när jag på sommaren var på besök. Det är så mycket solsken i mina barndomsminnen. Precis som det är idag.

För juli månads disktrasa har jag valt färger som påminner om hav och himmel. Det mest fantastiska sommarväder sköljer nu över oss och det är gott att vara människa. Nu vill man bara njuta av sol och bad. Denna gång har jag valt att göra ett spetsmönster – det hoppas jag ska göra disktrasan luftig och fin. Vissa påstår att det är viktigt att disktrasor är luftiga så att de torkar fort. Min upplevelse är att disktrasorna alltid torkar ganska fort, men nu har vi ju chansen att prova om det blir någon skillnad.

Efter förra månaden var det några som var besvikna på att mönstret var skrivet som ett diagram, eftersom man inte hade någon vana att sticka efter diagram, så jag har gått er till mötes denna gång och gjort två varianter av mönstret. Först kommer mönstret skrivet i text och längre ner finns sedan mönstret skrivet i diagramform. Jag hoppas att fler av er ska bli nöjda med detta. Samtidigt vill jag uppmana er att prova sådant ni inte gjort tidigare. Ställ en fråga om ni kör fast – här på bloggen eller i andra forum t ex på Facebook. Googla och sök på Youtube. Där finns de mest fantastiska förklaringar i form av bilder eller en liten film. Man behöver inte kunna allt, men med lite hjälp går det mesta vägen.

Mönstret till Juli månads disktrasa Marta

Som vanligt har jag stickat disktrasan i Järbos Soft Cotton och jag har använt stickor 4 mm. Jag använder personligen helst rundstickor, för då vilar arbetet bättre i knät. Både garn och stickor hittar du i butiken.

House of HildurNästa månads disktrasa kommer den 4 augusti.

Vill du sticka även tidigare månaders disktrasor? Kika då in på Månadens Disktrasa 2015. Här finns länkar till allihop.

2 reaktioner på ”Juli månads disktrasa – Marta

  1. Äntligen den 3 juli och en ny disktrasa 🙂
    Förra månadens har jag gjort 3 stycken av varav 2 ska ges bort till ett par ungdomar som precis flyttat ihop.
    När jag såg diagrammet på förra månadens så tänkte jag i mitt huvud hur ska jag klara detta, men det var inte alls svårt att följa det diagrammet. Fast jag fick väl lite hjärnsläpp ibland och visste inte om det skulle vara avig eller rät, men det skyller jag på att andra tankar pockade på som inte hade med stickning och diagramläsning att göra.
    Ha en fortsatt skön sommar!

  2. Kul att höra att det gick så bra med diagrammet och tack för att du tycker om mina mönster. Ha en fortsatt skön sommar du också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *