Aktuellt, Garnresa, Inspiration

Semesterplaner

20140516-200240.jpgWow! Den första riktigt sommardagen kom igår! Som jag har längtat. Jag är så innerligt trött på att gå omkring och frysa. Plötsligt fick jag sådan energi och lust att planera roliga utflykter. Besöka platser jag inte varit på förut, komma tillbaka till platser jag tycker om, hitta de där smultronställena i min närhet som jag kanske inte ens visste fanns.

Jag hoppas få besöka några gamla favoriter igen i år:

  • Sätergläntan i Leksand – det är ett så mysigt ställe. Väl värt ett besök även om man inte går på någon av deras kurser (som för övrigt verkar hur spännande som helst!). Butiken är fantastisk! Mycket vackra saker finns det att köpa där. Dessutom har de ett trevligt fik, så vad mer kan man önska egentligen?
  • Granhammar – utanför Örebro. Vilken pärla! Du åker förbi åker, efter åker och befinner dig till slut mitt i ett fantastiskt jordbrukslandskap och så där, mitt i denna idyll ligger gården. De har nog bland de finaste garnbutikerna som finns i vårt avlånga land. (se på bilden ovan, så förstår ni att man dreglar….) Dessutom kan man få sig en riktigt go fika där med hembakat om man nu behöver en paus mitt i valet av garn. Som pricken över i, så har de dessutom en ostbutik där de säljer sin egentillverkade ost. Ostar som är så ljuvligt goda att man bara inte kan låta bli att sucka av vällust. De är dessutom väldigt duktiga på att arrangera olika evenemang! Så gå in på hemsidan och kika på vad de har på gång.

Vad nytt och spännande skulle man då kunna tänka sig? Jag skulle vilja besöka:

  • Båvens Spinnhus i Sparreholm i Sörmland. De har öppet i sommar och jag skulle gärna vilja åka dit och köpa lite garn och prova det.
  • Wålstedts Textilverkstad i Dala-Floda. Jag har provat det z-tvinnade garnet, men jag skulle gärna vilja prova några av deras andra produkter.
  • Stickstuga’n på Åland. Fik och garnbutik! Jag säger bara: kika in på hemsidan. Det ser ju hur mysigt ut som helst!
  • Garnbutiker både när och fjärran! Jag skulle vilja besöka garnbutiker i olika städer, både stora och små för att inspireras! Många berättar med värme om sin lokala garnbutik, så det är klart att det finns en massa pärlor där ute, som man inte hade en aning om fanns.

Jag hoppas att min sommar kommer att bli fylld av trevliga utflyktstillfällen och kanske kan du tipsa mig om platser som jag borde besöka. Har du någon favoritbutik, utställning eller annat roligt utflyktsmål som kan inspirera en garnintresserad person, så berätta gärna om det. Kanske hittar jag dit i sommar, kanske får det bli ett annat år. Det vore bara så roligt att få mycket att välja på!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *