Egen design, Gratismönster, Stickat - sjal

Försommar – en enkel linsjal

   

Så var den klar – min linsjal och jag har döpt den till försommar. Namnet har den fått för att den är så där krispigt grön och fräsch som allting är just nu. Jag har stickat den av två härvor ifrån Växbo lin. Den ena så illgrön den kan bli och den andra lite mer traditionellt lingrå. 

 

Detta är ett väldigt enkelt mönster, så prova gärna du med. Så här gjorde jag:

Med rundsticka nummer 4 la jag upp 5 maskor och stickade ett varv med räta maskor. Från och med varv två och på alla kommande varv, både aviga och räta har jag ökat en maska i början av varvet och en i slutet genom att sticka den första och den sista maskan på varvet rät, först i den främre maskbågen och sedan i den bakre maskbågen. Därmed ökas antalet maskor med två varje varv. 

De första 7 varven stickades räta sedan gjordes det randiga mönstret enligt följande:

  • 5 varv slätstickning
  • 5 varv rätstickning

Jag upprepade dessa 10 varv totalt 12 gånger. Min sjal blev ungefär 170 cm från spets till spets och ca 40 cm där den är som bredast. Som avslutning virkade jag ett varv med smygmaskor längst ut på kanten med det illgröna garnet. 

 

1 reaktion på ”Försommar – en enkel linsjal

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *