Egen design, House of Hildur, Inspiration

Flip Flop – en virkad variant!

  Nu har jag skapat en variant till Flip-Flop-skorna där jag använt mig av garn istället för trikåband. Denna gång har jag gjort en virkad triangel som fästs fast i öglan mellan tårna och sedan knyts på plats med hjälp av två virkade band. Jag tog ett nystan av Tropik, det linfärgade, virknål nummer 3 och så virkade jag på frihand en triangel som jag fäste i öglan mellan tårna på flip-flop-sulan och virkade sedan två längre band, så att jag har möjlighet att fästa de ordentligt runt underbenen. Banden är jag nästan mest nöjd med. De blev lite runda i sin karaktär och ganska tunna. Jag virkade en kedja av luftmaskor och gjorde sedan smygmaskor tillbaka. Det blev riktigt bra. Det gick åt ytterst lite garn, tror inte det är ens ett halvt nystan. Tropik har dessutom en fin glans och stuns som passade fint ihop med sulorna. När jag väl kom på hur jag skulle göra, så var projektet klart på ett par timmar.  Både flip-flop-sulor och garnet Tropik finns att köpa i butiken.

House of Hildur

1 reaktion på ”Flip Flop – en virkad variant!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *