Egen design, Inspiration

Strandväskor!

Det blir ju aldrig någon riktig värme ute, så jag tänkte pigga upp mig lite genom att drömma om strandväskor. Förra året knåpade jag själv ihop två stycken i lite olika material, med lite olika utseende. Den ena var lite mildare i färgerna, den andra lite grällare.

Strandväska

20140509-212813.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Men även om de var lite olika, så byggde de i alla fall på en ungefärlig grundmodell. Nu skulle jag vilja göra en ny för i år. Jag har kikat runt lite på Pinterest för att få inspiration och här är några ganska fina som jag hittade:

  • På Ravelry hittar du en vacker nätkasse med en botten som har det där lilla extra. Den heter Grrlfrien Market Bag Denna kan du göra om du vill ha en väldigt ”hålig” variant. Tror den skulle bli jättefin i lingarn.
  • En annan fin i linnegarn har Purl Bee gjort. Denna är en verklig nätkasse. Mönstret är på engelska,men har tydliga bilder som borde vara ganska lätta att följa.
  • En annan variant är denna Hobo Market Bag där handtaget egentligen bara är en snygg förlängning och övergång ifrån själva väskan. Den känns nästan sömlös. Mycket snyggt.
  • Sedan finns det en teknik som jag ännu inte kastat mig över och som ger otroligt vackra väskor. Tekniken heter Tapestry Crochet och då skapar man vackra lite geometriska mönster. Gärna i djärva färger. Denna variant är kanske inte den mest färgglada. Men det finns verkligen de som är galet vackra.

Kanske har du några bra tips på väskor. Berätta i så fall om detta i kommentarerna, Tillsammans kanske vi hittar den perfekta väskan att virka i sommar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *