Stickat - disktrasor

Våffelmönstrade Disktrasor

Våffelmönstrade disktrasor

För den som känner sig sugen på att sticka ett par vackra disktrasor så kan jag varmt rekommendera er att prova detta våffelstickade mönster. Detta mönster har jag velat prova ett tag.  Jag har virkat våffelmönster tidigare, men aldrig stickat. Detta mönster har jag sett på flera olika bloggar och hemsidor, men jag använde mig av det som finns hos Homespun living. Mönstret är på engelska men väldigt enkelt. Detta fixar du även om du aldrig stickat efter ett mönster på engelska förut. Det du behöver veta är följande enkla termer:

Cast on = lägg upp
Stitches = maskor
Knit = Sticka rätstickning, räta maskor förkortas K
Rows = Varv
Purl = aviga maskor förkortas P
Bind off = Maska av

Om det står P3, k4 så betyder det: 3 am, 4 rm.

Svårare än så är det inte. Mönstret var väldigt roligt att sticka. Det är lite varierande, men ändå så lätt att det bara är att sticka på, utan någon större ansträngning. Jag använde mig av ett gammalt, billigt bomullsgarn, som jag har massor av och som jag inte vetat riktigt vad jag ska göra med. Jag valde att sticka med dubbelt garn och med stickor nr 4 mm. Dessutom lade jag till 6 maskor för att få disktrasan lite bredare och gjorde ytterligare 2 repetitioner av mönstret innan jag var nöjd med storleken. Jag lyfte första maskan på varvet med tråden framför och stickade den sista maskan vriden rät. Det kan hända att min disktrasa blivit onödigt tjock eftersom att det är dubbelt garn, men det lär jag ju märka när jag använder den.

Jag tror att detta mönster skulle bli alldeles fantastiskt fint till en babyfilt eller som halsduk. Det rullar inte ihop sig alls i kanterna tack vare den breda rätstickade kanten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *