Egen design, Tankar kring handarbete

Detaljer

Jag har gått med i Koftegruppa på Facebook. Där visas och delas mönster till de mest fantastiska norska koftor. Galet vackra, i fantastiska mönster – ja helt underbara faktiskt. Man vill bara ta ledigt och sticka koftor hela dagarna, men så fungerar det ju dessvärre inte. Men det är inte bara det där mönsterrika som är vackert eller visar på det där lilla extra. Det räcker med ett genomtänkt mönster, som skapar den där formen som gör att plagget sitter perfekt. De roliga idéerna som gör att man genom stickteknik t ex kan forma en axel istället för att försöka härma konstruktionen på ett sytt plagg. Den där ensamma randen i avvikande färg på den stickade tröjan. Fickan på koftan som kanske döljer ett mönster eller en avvikande färg inuti.

För att de riktigt små detaljerna ska synas krävs ju förstås att övriga delar är ganska enkla. En ficka kanske inte alls kommer till sin rätt på en  rikligt mönstrad kofta t ex. Själv har jag försökt skapa lite intressanta detaljer på koftan jag just nu stickar på. Två enkla grå färger, skapar en diskret randning. Den avvikande rosa kanten gör att plagget sticker ut. Jag har dessutom valt att lägga till några extra randningar i grått och rosa längst ner på tröjan innan jag gått över till resårstickningen. Det är enkelt. Det är försiktigt men blir ändå något lite extra. Koftdetalj

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *