Egen design, Stickat - sjal, Tankar kring handarbete

Jante – släng dig i väggen!

Jante del 1

I helgen var jag på Garn- & Brodierfackhandelsmässa i Nyköping för att inspireras och kika på garner som jag kan ta hem till butiken. Jag träffade massor av trevliga människor och såg väldigt mycket fint garn. När jag satt och pratade med en kvinna i en monter, så frågade hon mig om jag även designade själv. Och jag skruvade på mig och sa: ”tja lite grann…” Så på lunchen satt jag och funderade och blev lite trött på mig själv. Jag har designat vantar, mössor, halvvantar, grytlappar och inte minst disktrasor mm. Hur mycket ska man behöva göra innan man bara kan säga att ”Ja! Jag designar!”?

Så nu har jag bestämt mig för att förverkliga en idé om en egen sjal, som jag har gått och funderat på ett tag. Sjalen ska jag döpa till Jante för att påminna mig själv om att man aldrig ska förminska sig själv.  Garnet jag använder är Nettle sock yarn från Onion, som jag för övrigt är ett av de garner som jag funderar på att ta in i butiken framöver. Onion har många fina garner i vackra färger. Om ni har tips på garner som ni skulle vilja se i butiken, så får ni gärna höra av er till mig.

1 reaktion på ”Jante – släng dig i väggen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *