Stickat - sjal

Nurmilintu – Vårsjalen är klar!

Nurminlintu spetskantFör att riktigt få fira att det är vår så har jag gjort färdig ytterligare en vårsjal. Denna gång är det en stickad sjal. Mönstret jag  har använt heter Nurminlintu och är gjort av Heidi Alander. Mönstret är gratis och du hittar det på Ravelry. Det finns dessutom på flera språk, men dessvärre inte svenska. Jag valde den engelska versionen. Detta blir som ni ser en assymetrisk sjal och jag har stickat den i garnet Elise, färg Rosa/Grön Batik nr 69016. Det gick åt knappt 2 nystan och då kunde jag repetera de två mönstervarven ytterligare en omgång innan jag stickade picotudden. Garnet fungerar bra till detta mönster och har en skön tyngd som gör att den faller fint.

House of Hildur

 

Nurmilintu hela

7 reaktioner på ”Nurmilintu – Vårsjalen är klar!

 1. Tjusig sjal!
  Själv har jag gjort disktrasan Alma och det blev en liten egen design på den för jag lyckades göra fel på ett varv och när jag såg det orkade jag inte repa upp. 😉
  Nu väntar jag med spänning på majmånads disktrasa.
  Ha en skön helg!

 2. Tack!
  Det fina med stickning är ju att man ibland kan lösa ett litet fel men en ny design! Kul att du fick till det så bra!

 3. är riktigt ny börjare och har stickat varje månads nu…….tack det får mej att känna mej glad att jag fixar det 🙂

  1. Vad glad jag blir. De flesta mönster är enklare än se ser ut, så misströsta inte. Du klara mer än du tror även om du är nybörjare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *