Inspiration, Virkat - sjal

Snäckskalssjalen

Snäckskalssjalen detaljÅrets påskprojekt blev en virkad snäckskalssjal. Denna är det många av er som redan har gjort, men jag hade den fortfarande kvar på min ”att-göra-lista”. Det var ett perfekt projekt att ta med när jag reste bort under påsken. Mönstret ser nog ganska klurigt ut, men det är i princip bara 4 varv som man gör om och om igen och de lärde jag mig snabbt utantill, så det gick att vara social och virka samtidigt utan problem.

Jag har virkat min sjal i garnet Elise och färgen Lime/turkos/blå det gick åt nästan 2 hela nystan. Elise består till 55% av bomull och 45% akryl, vilket gör garnet mjukt och skönt. Sjalen är lite drygt 150 cm från kant till kant och ca 65 cm från nacke till spetsen. Jag använde virknål nr 3,5.

House of Hildur

  1. Originalmodellen finns på Ravelry och är gjort av Orchideeflower. Mönstret är dock på tyska, men som tur är har Saannis Design fått tillåtelse att översätta mönstret till svenska. Hon har gjort en variant med både text och bild som gör det hela mycket enkelt att följa.

Snäckskalssjal

 

5 reaktioner på ”Snäckskalssjalen

  1. Jag har virkat många såna sjalar i olika garner och de blir lika fina i vilket garn som helst. Jag har fått tag på mönstret genom Saanis Design.

    Gilla

  2. Så fin tack för att du delat detta 🙏. Nu ska jag lära mig virka, jag vill så gärna ha en sån fin själ. ❤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *