Egen design, Virkat - sittunderlag

Virkat sittunderlag

Sittunderlag Lovikka 1

Det är vår! Varmt och ljuvligt i solen och där det är lä, men överraskande kallt när man inte är där. Men fast än att man bara vill sitta där ute i solen och mysa, så gäller det att man är lite försiktig så att man inte blir kall om baken. Jag har därför virkat mig ett runt sittunderlag. Garnet är Lovikka och färgen den blåmelerade och det gick åt 2 nystan ganska precis. Det är stolpar virkade runt med virknål nr 7.

House of Hildur

Jag hittade en fantastisk sida (på engelska) Pink Mambo som beskriver hur man gör ökningarna så att mattan blir precis rund och inte kantig som den gärna blir när ökningarna görs på samma plats hela tiden. Principen är att man växlar mellan att göra ökningen i börja eller i slutet av repetitionen. Läs gärna mer där, så får du mer info. Det var enkelt att följa instruktionerna och resultatet blev ju riktigt bra. Samma instruktion kan användas oavsett garnets tjocklek eller virknålens storlek så vitt jag förstår. Man skiljer bara på om man virkar fasta maskor, halvstolpar eller stolpar. Sittunderlag Lovikka 2

2 reaktioner på ”Virkat sittunderlag

  1. Hej! Vill gärna göra det sköna sittunderlaget men har lite svårt att läsa eng. beskrivning. Tusen tack för mönstret på dom underbara disktrasorna 🙂 Ska köpa garn nu så jag kan sätta igång med ”Ester” 🙂

  2. Det är faktiskt enklare än man tror att följa ett mönster på engelska. Principen när man virkar runt är ju att man börjar med ett antal stolpar, t ex 14 st. På nästa varv dubblerar man, nästa varv virkar man 2 i 1, 1 stolpe osv. På det sätter ökar man varannan maska. Nästa varv ökar man var tredje maska, men då virkar man 2 maskor och sedan 2 i 1. Tricket är alltså att göra ökningen i början, respektive slutet och växla så vartannat varv.
    Kul att du gillar disktrasorna!
    🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *