Egen design, Stickat - vantar, Tvåändsstickning

Tvåändsstickning – designfasen

Lovade ju berätta lite om min pågående tvåändsstickning. Jag ska designa ett par vantar. Grundidén var att sticka ett par till min man, men dessa blir på tok för små för honom. Funkar knappt till mig heller…

(null)

Hur kan man då vara så klantig att man gör dem för små? Sanningen är att jag gjorde ett test först, som kändes bra och så mätte jag… Men jag är tydligen rysligt bra på att sticka hårt, och hårdare blir det ju mer jag stickar, så det drog ihop sig mer än jag hade tänkt. Det får väl bli en present i värsta fall.

Det som är fascinerande med tvåändsstickning är att man kan göra sådana här heltäckande mönster trots att man hela tiden stickar varannan maska blå och varannan grå. Det är magi!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *