Stickat - sjal

Krävande projekt

Jag har den filosofin att det gäller att ha många projekt på gång samtidigt! Dels så ger det omväxling, dels så finns det olika projekt som passar vid olika tillfällen. I helgen t ex, när melodifestivalen höll på så bäst, så stickade jag på sonens tröja. Ett mönster som jag kan väl vid det här laget och som bara bygger på räta och aviga maskor och en och annan fläta och ökning just nu. Typisk ”transportstickning” som fungerar alldeles utmärkt när man vill prata med familjen och titta på TV samtidigt.

Ascalon1

Denna stickning däremot, sjalen Ascalon, kräver betydligt mycket mer koncentration. Det är ökningar, förkortade varv och ett ganska komplicierat flätmönster. Här kan man inte hålla på med annat. här är det full koncentration som gäller. Det är en rolig stickning, men den fungerar inte när som helst.

Tvåändsstickning är ju det perfekta projektet att ta med sig när man ska resa, eftersom det tar en evighet att bli klar och tar liten plats. Liten stickning som räcker länge med andra ord.

Ett disktrasemönster finns alltid på gång. Det krävs ju lite designarbete för att få till 12 stycken olika mönster i år 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *