Egen design, stickat - kudde

Stickad kudde!

Stickad kudde i sängen

Jag hade en massa tjockt lovikkagarn i ganska grälla färger, som jag inte gjort något av. Kände inte riktigt att jag ville göra vantar eller en mössa. Jag hade funderat på en sittdyna, men trodde inte riktigt att jag skulle använda den. Istället blev jag inspirerad av alla stickade fotpallar och kuddar i tjocka garner. Jag hittade en oanvänd IKEA-kudde som var 50×50 cm stor. Jag lade upp 35 maskor med stickor 12 och stickade räta maskor tills jag hunnit så långt att det räckte runt hela kudden. Alla färgbyten från rätsidan, så att övergången skulle bli mer diskret.Stickad kudde utomhusSom avslutning virkade jag ihop sidorna. Att sy ihop den med maskstygn hade varit snyggare tror jag, men inte så kul när det är randigt och man skulle behöva byta färg mest hela tiden. Så kan man inte göra sömmen diskret, kan man lika gärna se till att den syns ordentligt. Därför virkade jag ihop kanten med fasta maskor. Jag uppskattar att det gick åt runt 3 nystan lovikkagarn, alltså 300g.

2 reaktioner på ”Stickad kudde!

  1. Läcker kudde – som en kan bli glad av. 😉
    Sitter nu beredd med sticka och garn för mars-disktrasan. För det är tänkt att komma en varje månad hoppas jag?
    Trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *