Månadens disktrasa 2015, Stickat - disktrasor

Februari månads disktrasa – Ester

 

Disktrasa februari Ester

Månadens disktrasa är en variant av den första disktrasan jag gjorde mönster till och som många har stickat – Hildur. Denna har därför fått namn efter Hildurs syster Ester. De är ju ändå släkt med varandra. Denna gång har jag stickat den i tre olika färger för att se hur mönstret tar sig ut beroende på nyans och det kommer fram tydligt oavsett om man väljer ett färgglatt garn eller en mer diskret kulör. Att sticka en disktrasa i en mörk färg som t ex svart går alldeles utmärkt. Mönstret kommer inte synas lika tydligt, men den kommer att hålla färgen länge.

Mönstret till disktrasan Ester

Till denna disktrasa gick det åt ett nystan av Järbos Soft Cotton och du behöver ett par stickor i storlek 4 mm.

House of HildurDen 3:e mars kommer mars månads disktrasa.

 

8 reaktioner på ”Februari månads disktrasa – Ester

  1. Jag är redo för ett nytt mönster, februaris ser stadig ut. jag trodde trasorna skulle få namn efter något namnsdagsbarn från månaden. Gissade i min stillhet att februaritrasan skulle heta Matilda.

  2. Toppenfint mönster! Har redan stickat två stycken, en till mig och en till mamma. Blir nog någon till innan nästa mönster kommer ut 🙂

  3. Jag stickade januaritrasan och tycker det är en mycket bra variant. Tycker dock att den blev alldeles för stor så jag kommer minska både bredden och längden på nästa. Men det är ju en smaksak hur stor trasa man vill ha

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *