Virkat - grytlapp

Grytlappar som piggar upp!

Grytlapp blå

Jag tycker väldigt mycket om att ha små projekt, som snabbt blir färdiga och som man kan ha att varva med när man sliter med den där koftan som aldrig verkar bli färdig eller som man kan ta med sig utan att de tar så mycket plats. Att jag stickar disktrasor tror jag nog att de flesta av er har förstått vid det här laget i och med att jag kör Månadens Disktrasa 2015. Men jag gillar även att virka grytlappar. Jag virkar ofta utan mönster och hittar på vartefter. Inspirationen kommer när jag håller på. När jag ser fina gamla grytlappar som har något mönster eller en udd jag tycker om, så kikar jag på hur de är gjorda och gör någon liknande variant själv. Det är jätteroligt. Använder man ett tjockare bomullsgarn eller dubbel tråd, så fungerar de dessutom hur bra som helst. Jag virkar för det mesta grytlappar med Järbos Soft Cotton. Garnet finns i fina färger och det är hårdare tvinnat än andra tjockare bomullsgarner.

Denna gång har jag virkat två grytlappar som är randiga med en enkel spetsudd. De känns nästan lite somriga tillsammans, även om den röd/vita faktiskt för tankarna till julen också.

Grytlapp röd

4 reaktioner på ”Grytlappar som piggar upp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *