Stickat - kofta, Veckans UFO

Emilie med knappar på!

Emiliekofta12 svarta knappar fick det bli. Garnet är så melerat i olika mörka nyanser av lila/vinrött att det blir väldigt snyggt med svarta knappar. Detta mönster var genomtänkt men kanske lite onödigt krångligt. Den stickas nerifrån och upp. Axlarna sys ihop och sedan så stickar man på ärmarna genom att plocka upp maskor i ärmhålet. Ärmkullen formas av förkortade varv. Idealiskt och dessutom med ett väldigt elegant resultat. Jag är verkligen mycket nöjd med resultatet. Jag gillar att man utgår ifrån möjligheten med stickningen när man formar en modell istället för att försöka härma det sydda plagget. Koftan sitter som en smäck! Garnet är Malabrigo och det gick åt lite drygt 3 härvor till denna kofta.

 

3 reaktioner på ”Emilie med knappar på!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *