KAL - Knit-a-long, Stickat - vantar

Tindra fingervantar

Nu har jag påbörjat ett projekt till. Det är föreningen Stickas Mysterievantar som jag börjat göra. Jag har gjort ledtråd 1 och 2 och tror nog jag tänker påbörja vänster vante snarast möjligt, för att projektet ska bli klart. Det är alltid så trist att sticka vante eller socka nummer två att det bästa är att sticka dem parallellt istället.

Tindra 1

Det har varit så roligt att sticka dem så här långt. Tekniken är estnisk och helt ny för mig. Det började med det snygga rutmönstret i mudden. Det ser väldigt avancerat ut, men var ganska enkelt att få till. Sedan kom själva motivet på handens ovansida. Tekniken kallas roositud. Man broderar helt enkelt motivet samtidigt som man stickar kan man säga. Så enkelt och så genialt. Det var också väldigt roligt att göra. Tänk att få lära sig två nya saker bara genom att sticka ett par vantar.

3 reaktioner på ”Tindra fingervantar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *