KAL - Knit-a-long, Stickat - sjal

Myrtle Mystery KAL

Mia Rinde har via Ravelry dragit igång en Mystery KAL, d v s en mysteriestickning där man får en del av mönstret, en ledtråd,  med jämna intervaller. Det är bara att sticka på, ledtråd för ledtråd, och bli överraskad över hur det utvecklas. Jag gillar KALs! De brukar vara väldigt roliga att följa.

I denna mysteriestickning, som heter Myrtle Mystery KAL, så ska vi sticka en sjal. Det kommer en ledtråd i veckan. Den första lades ut i fredags och det kommer ytterligare fyra stycken ledtrådar de kommande 4 fredagarna. Det ska bli en sjal och man kan sticka in pärlor om man så önskar. Jag började i fredags, men har inte hunnit sticka så mycket sedan dess, så jag har en bra bit kvar innan jag är färdig med ledtråden. Men jag tycker det blir väldigt fint så här långt och äntligen får jag användning för några pärlor som jag haft liggande ett bra tag nu. Garnet jag använder är Lucca Fino och färgen är grå. Kanske inte den mest glada färgen att välja, men garnet är mjukt och skönt att ha nära halsen, och det är en fin grå färg, som jag tror kommer framhäva pärlorna på ett vackert sätt. Dessutom så har jag ganska ofta färgglada kläder och då är det ju bra om sjalen är lite mer diskret.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *