Stickkurs

Kursstart!

Igår var det äntligen dags för första kursdagen på fortsättningskursen i stickning. Det var så himla kul ska ni veta. Första kursdagen handlade om färg. Vi fick köpa en säck med 102 nystan i olika färger och dessa ska vi använda under hela kursperioden.

Vilken färgprakt eller hur. Utan att överdriva så kan jag säga att vi alla var som lyckliga barn på julafton inför denna skatt.

Vår första uppgift var att välja ut våra favoritfärger och de vi tyckte minst om. Jag valde dessa färger. De bruna/gula tycker jag inte om, men de lila/rosa/turkosa gillar jag. På bilden blev favoritfärgerna ganska mycket mörkare och tråkigare än de är, men det spelar inte så stor roll, ni fattar principen.

 

 

Sedan fick vi leka med olika färgkombinationer som vi tyckte inte fungerade ihop och sedan på olika sätt se om vi kunde lägga till någon färg för att förbättra och få det hela att se snyggare ut. Det var grymt kul, men också ganska svårt att välja färger. Mycket lärorikt inför kommande projekt. Färger påverkar varandra och det är inte säkert att den gråa ser så grå ut tillsammans med den röda, utan den blir kanske mer lila t ex. Intressant är också att vissa färger är en favorit hos någon medan samma färg är något som någon annan avskyr. Tur är väl det när det finns så mycket att välja mellan. Lövbergs lila är inte min favoritkombination precis!

Här är ett urval av våra färdiga randiga rutor. Mina är högst upp.

 

 

1 reaktion på ”Kursstart!

  1. Vad roligt. Vår 1.a helg på samma kurs är nästa helg!
    Synd att vi inte går tillsammans i år. Jag, Kicki & Marie-Louise ska gå tillsammans. Vi har funderat på vad kommer göra 1:a gången, men nu vet vi! Får läsa din blogg oftare så håller vi oss uppdaterade! Tjingeling Agneta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *