virkat - väska

Virkad väska

När jag passerade förbi Söderhamn, så passade vi på att göra en avstickare till Kilafors och garnbutiken där. I en realåda så hittade jag en materialsats till en väska. Materialsatsen innehöll mönster för att göra en ganska enkel virkad väska, en tjock virknål (12 mm) samt två rediga nystan av Zpagettis trikåtrasgarn. Jag ville prova denna garnkvalitet, som jag läst lite om tidigare, men gillade inte riktigt modellen, så jag gjorde min egen variant.

Sedan länge hade jag två väskhandtag liggande. Nu kom dessa väl till pass. Jag gjorde en enkel låsvariant genom att virka en smal remsa som avslutades med en stor ögla. På väskans framsidan satte jag en ring som man drar igenom öglan och på så sätt stänger man väskan. Öglan gjorde jag av en liten gardinring i metall samt två metallbrickor som jag hittade i verktygslådan. Dessa tre virkade jag samman och fick på så sätt denna vita ring som matchade övriga detaljer på väskan. Metallen gav ringen lite tyngd och på så sätt håller den sig stängd.

Att virka med Zpagettigarnet var helt fantastiskt. Det var mjukt, elastiskt och följsamt. Detta är ju en restprodukt ifrån industrin, vilket känns miljövänligt och bra. Tyvärr så var det ett par fläckar i tyget, vilket kanske beror på att det är just en restprodukt eller också beror det på något annat. Detta gjorde att en liten fläck hamnade på framsidan. Jag virkade då tre rundlar och klädde dessa med en virkad spets som jag gjort tidigare. Dessa fäste jag på väskans framsida och därmed syns inte den lilla fläcken. Detta gjorde dessutom väskan mer personlig och jag tycker att det blev en skön mix att blanda det skira i spetsen med den grova trikåvirkningen.

 

2 reaktioner på ”Virkad väska

  1. Hej!
    Kul med en väska i egen design. Jättefin! Känner du dig sugen på att prova igen har jag många färger och mönster. Du hittar min sida på http://www.vavtrasan.se eller vavtrasan.wordpress.com. Tack för att du gör en så inspirerande sida.
    Kram Gunilla

    1. Tack Gunilla! Vad kul. Härligt att se att du har så mycket vävtrasor i lager! Jag gillar materialet jättemycket, även om det kan vara lite tungt ibland att virka i. Man får se till att arbeta med flera parallella projekt helt enkelt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *