Stickat - HV-skolan, Tankar kring handarbete

Gör om och gör rätt!

I måndags på stickkursen på HV-skolan, så började jag sticka på en mössa. Binge är på schemat just nu och jag hade lite garner hemma som jag ville göra något av, men som jag hittills inte vetat vad jag ska göra av. Min mössa blir petrol, grå och vinröd. Jag tyckte mössan såg stor ut när jag stickade på den i måndags, men tänkte att jag kanske inbillade mig. Jag mätte den och tänkte att den var mindre än mitt huvud och att den säkert skulle sitta bra på. När jag så kom hem, så bytte jag till rundsticka och kunde då prova den. Jag kan säga att den satt allt annat än bra. Så jag fick repa upp allt jag suttit och gjort och börja om från början! Igår hann jag i alla fall sticka så pass mycket på kvällen att jag nu befinner mig på samma ställe som när jag fick repa upp här om dagen. Jag passade dessutom på att byta mönster till ett jag tyckte bättre om, så nu blir det nästan min helt egna design, med lite hjälp från ursprungsmodellen. Eller ganska mycket hjälp, bara det att mitt maskantal inte stämmer alls och inte mönstret heller för den delen…;-)

1 reaktion på ”Gör om och gör rätt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *