Stickat - sjal

Nytt kort projekt!

Jag var väldigt disciplinerad ett tag, men det gick över… Nu har jag jobbat med massor av projekt både nya och gamla. En hel del har blivit klart men en hel del är faktiskt inte alls klart. Tror jag skulle behöva göra en ny inventering av mina projekt och starta en sådan där UFO-projektlista igen. Jag har dessutom beställt lite nytt garn till några nya projekt och jag vet att det kommer att klia i fingrarna att sätta igång direkt, så att samtidigt en stund varje dag jobba sig igenom lite gamla projekt är nog ingen dum idé.

Dagens projekt är dock ett av de mer korta projekten hoppas jag. När det nu blivit som varmast, så har jag dragit igång ett projekt med det tjockaste av mina garner. Hur knäppt är inte det?? Detta ska bli en trekantig sjal att vira om halsen när det blir kallare igen. Garnet heter Azapa och kommer ifrån Araucanía. Det är 30% alpacka, 45% merino, 15% silke och 10% donegal. Det är helt ljuvligt mjukt att hålla i.

Mönstret kommer från butiken Svalan i Mariehamn på Åland. Det är väldigt enkelt och man kan ganska enkelt anpassa det efter den garnmängd man har.  Jag har på ett par kvällar stickat mer än hälften av sjalen, så detta är snabbstickning och resultatet blir väldigt jämt och fint. Tacksam mönsterstickning med andra ord.

This is a picture of one of my most recent projects. It will become a shawl, when it is completed. The material is thick and really soft. I will try and get all my current projects on a list, so that I make sure I finish at least some of them during this summer. I have ordered some yarn and I know it will be really easy to forget old projects, when new ones have arrived into the house…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *