Virkat - sjal

>Virkad sjal

>
Detta är en sjal som jag tycker väldigt mycket om. Det är ett tag sedan jag gjorde den, men jag vill skriva om den, för den är verkligen ett projekt som växte fram vartefter. Jag hade ingen aning om hur den skulle bli utan satt bara och virkade enfärgade mormorsrutor i vitt och beige av restgarner jag hade hemma. Jag visste inte ens att det skulle bli en sjal från början.

Det finns ju en uppsjö av olika alster gjorda av mormorsrutor, surfar man runt lite på nätet, så hittar man den ena skapelsen mer fantastisk än nästa. När jag hör ordet mormorsrutor, så tänker jag alltid på flerfärgade filtar eller sjalar och där svart eller vitt ofta är den sammanlänkande färgen. Jag ville dock ha en sjal, som var lite mer diskret och som skulle vara användbar oavsett vilken färg jag i övrigt hade på mina kläder. En kombination av vitt och beige blev med andra ord idealisk för mig.

2 reaktioner på ”>Virkad sjal

  1. >Jättesnygg sjal! Mormorsrutor är roligt. Mamma och jag virkade precis en sån filt du skriver om för säkerligen 30 år sen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *