Fakta - garner

>Akrylgarner

>Akrylgarner – när jag hör ordet akrylgarner, så tänker jag alltid på lite billigare garner som fanns på vår lilla ICA-affär där jag växte upp, men måste akrylgarner verkligen vara förknippade med dålig kvalitet?

Akrylgarner tillhör gruppen syntetgarner. Det finns garner som enbart är gjorda av akryl, men det finns också akryl i blandgarner. Om det står att ditt garn innehåller polyester, så är det också en form av akryl. Akryl har egenskaper som liknar ullgarnets, även om det inte är lika varmt och skönt som ullen att ha på sig. Många billigare akrylgarner har tyvärr den egenskapen att de noppar sig, vilket ju inte är så roligt när man lagt ner en massa tid och energi på ett arbete. Om du väljer en finare kvalitet på ditt akrylgarn, så ska man inte få detta problem. Har dessvärre inte testat själv, så jag kan varken bekräfta eller dementera detta. En praktiskt detalj med plagg gjorda i akrylgarner är att de ofta kan tvättas i maskin och att slippa tvätta för hand är ju faktiskt ett ganska stort plus!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *