Stickat - smycken

>Armband i lin

>Läste i en bok att man kunde göra armband av lin. Först stickade man dessa och sedan skulle de dränkas i trälim…ja ni läste rätt trälim! Jag hittade först inget trälim, men jag hade lite hobbylack, så då testade jag att pensla armbandet med hobbylacken. Sedan skulle man trä upp armbandet på en flaska eller liknande, så att det fick torka i spänt läge. Tyvärr måste jag säga att ingenting hände, mer än att det stickade mönstret blev lite otydligare. Efter en stunds letande i garaget, så hittade jag till slut lite trälim, så jag penslade på lite trälim också. Resultatet är verkligen inte vackert. Hur i hela friden skulle detta kunna bli bra? Är det någon som har någon idé kring vad man kan använda, som gör lingarnet stelt och inte så känsligt? (Det trådar sig ganska lätt om man lämnar det obehandlat och då blir det man stickat lite luddigt och ser slitet ut, fast det inte är det.) Med rätt produkt, så tror jag att man skulle kunna få ett kanonresultat, men trälim var inte någon lysande idé…

1 reaktion på ”>Armband i lin

  1. >Det lät litte kladdigt, synd om du inte får till det när du lagt ner arbete på att sticka dessa.Ha en bra dag i det härliga vårvädret.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *